top of page

De mens, de mens ... en meer

Claartje van der Linden en Anne Ruurd Oosterwoud


23 april t/m 28 mei 2017


Claartje van der Linden

Claartje rondde in 2012 de Meesterscholing aan de Klassieke Academie voor de Beeldende Kunst in Groningen af. In haar werk zoekt Claartje naar de helderheid, licht en levendigheid. Wat ze ziet, vult ze aan met haar verbeelding. De onderwerpen, die haar inspireren vindt ze veelal dicht bij huis: licht en lichtval, het (bloem) stilleven, kinderen en mensen in hun alledaagse omgeving of activiteiten. Kleur en toets spelen een belangrijke rol in het werk van Claartje.


Anne Ruurd Oosterwoud

Anne Ruurd tekent en schildert het liefst portret. Van alles in de wereld bekoort hem het meest de mens, van de mens het gezicht, van het gezicht de blik. Hij werkt enkel “live”, niet alleen om redenen van contact, maar vooral omdat hij het maken zelf belangrijker vindt dan het gemaakt hebben. Hij wil tekenen en schilderen zoals de perfecte uitvoering van goede muziek zich voltrekt: vrij van worsteling, onbekommerd en met ongebroken focus. De kunst van de vertaalslag van het ruimtelijke naar het platte vlak hoort daarbij. Daarin wil hij niet gesouffleerd worden door een foto.

Op de Klassieke Academie en daarna bij diverse bedrijven waar hij medewerkers portretteerde, heeft hij die wijze van werken naar hartenlust kunnen ontwikkelen en praktiseren.

Portret tekenen Anne Ruurd Oosterwoud is zondag 30 april en op zaterdag 20 mei aanwezig in de Kunsthof. Het is dan mogelijk om voor 15 euro een portret te laten tekenen (1/2 uur poseren)

Claartje en Anne Ruurd delen een atelier in “het Paleis” in Groningen.


Claartje van der Linden


Anne Ruurd Oosterwoud

Commentaires


bottom of page