top of page

Van WOORD naar BEELD

28 september 2018 t/m 28 oktober 2018


In de Noordelijke Kunsthof in Appingedam is op 28 september om 17.00 uur de expositie Van WOORD naar BEELD geopend door Laura de Jager, leerkracht CBS De Triangel, en kunstenaar Corien Bögels.

De expositie loopt van 28 september tot en met 28 oktober en toont illustraties van Corien Bögels en tekeningen van leerlingen CBS De Triangel.

Corien Bögels is een veelzijdige kunstenaar; zij maakt illustraties, grafisch werk, cartoons, portretten, vrij werk en geeft ook workshops. Zij gaf ter voorbereiding op deze expositie een workshop aan de leerlingen van CBS De Triangel.

In het kader van de kinderboekenweek zijn de leerlingen van groep 8 van de CBS De Triangel uitgenodigd tekeningen te maken. Dit project werd financieel ondersteund door Stichting SNS fonds Eemsmond.

Voor dit project kwam kinderboekenschrijver Harm de Jonge over de zin van lezen vertellen en over zijn boeken. Hij schreef een groot aantal kinderboeken. Twee van zijn boeken werden bekroond met "Vlag en Wimpel” en anderen werden genomineerd voor ”De Gouden Uil”. Ook schreef hij het kinderboekenweekgeschenk 2014.

De kinderen geven op eigen wijze hun indrukken weer in verschillende technieken: tekenen, kleuren, schilderen. De resultaten worden geëxposeerd in de Kunsthof.

Bezoekers van de expositie kunnen een stem uitbrengen voor de publieksprijzen voor deze jonge talenten en ze kunnen zelf ook iets winnen.

Comments


bottom of page