top of page

Nanny ter Wiel

12 augustus 2018 t/m 23 september 2018


Deze expositie toont schilderijen en installaties van Nanny ter Wiel. Haar inspiratiebron voor deze tentoonstelling is de Waddenzee. Meestal vindt zij haar inspiratie in de natuur, dieren, bloemen, mensen, maar ook andere dingen om haar waarvan de schoonheid haar raakt. Haar hele leven al streeft zij naar schoonheid en perfectie in vorm, lijn, kleuren, maar ook in klank.


Dat laatste is iets waar velen haar naam ook van zullen kennen, aangezien zij lang verbonden was aan het IVAK als zangpedagoge.

Haar muzikale verdiensten werden in 2010 beloond met de titel van "Ridder in de Orde van Oranje Nassau". Haar beeldende werk werd bekroond met Coldamer Kunstpreis 2016 en met de tweede prijs en publieksprijs in de Jheronimus Bosch Competitie.


Deze expositie toont schilderijen en installaties van Nanny ter Wiel. Haar inspiratiebron voor deze tentoonstelling is de Waddenzee. Meestal vindt zij haar inspiratie in de natuur, dieren, bloemen, mensen, maar ook andere dingen om haar waarvan de schoonheid haar raakt. Haar hele leven al streeft zij naar schoonheid en perfectie in vorm, lijn, kleuren, maar ook in klank. Dat laatste is iets waar velen haar naam ook van zullen kennen, aangezien zij lang verbonden was aan het IVAK als zangpedagoge.

Haar muzikale verdiensten werden in 2010 beloond met de titel van "Ridder in de Orde van Oranje Nassau". Haar beeldende werk werd bekroond met Coldamer Kunstpreis 2016 en met de tweede prijs en publieksprijs in de Jheronimus Bosch Competitie.


Nanny over haarzelf:

Vanaf mijn vroege jeugd stond mijn leven in het teken van muziek en kunst. Mijn hele leven ben ik bezig met het streven naar perfectie in schoonheid in klank, in vormen, in lijnen en in kleuren. Was mijn werk in mijn jonge jaren zeer kubistisch, tegenwoordig werk ik op een realistische manier. Ik werk voornamelijk in pastel op papier en met olieverf op linnen. Dat zijn mijn favoriete materialen om uit te drukken wat ik wil weergeven: portretten, stillevens, ons Waddenlandschap, mooie bloemen, de kop van een dier, inclusief de mooie ogen of gewoon een fantasievol onderwerp.

In alle technieken waarin ik werk vind ik het detail een belangrijk element. Kleine dingen kunnen mij heel erg boeien en het maakt dat ik iets in een werk kan leggen dat helemaal van mij is. Graag combineer ik mijn muzikale activiteiten met mijn schilderkunst. De dierkundige dichtoefeningen van Trijntje Fop op muziek gezet door Johannes Röntgen bijvoorbeeld, worden door mij niet alleen gezongen, maar ook geschilderd.

Voor mijn verdiensten in de muziek kreeg ik in juni 2010 uit naam van Koningin Beatrix de titel "Ridder in de Orde van Oranje Nassau". Met mijn schilderwerk exposeer ik niet alleen in Nederland, maar vooral veel in Duitsland.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page