top of page

"Lijn in Licht"

4 november t/m 16 december 2018


Wianda Keizer - beelden

Hans Sas - fotografie

Ans Schuiling - schilderijenHet ruimtelijke werk van Wianda Keizer ontstaat door het rangschikken, ordenen en herhalen van verschillende materialen. Het worden schijnbaar rustige en sobere beelden met een sfeer van poëzie, maar dan zonder woorden.

Het is een zoeken naar vorm en lijn, naar schoonheid, zonder te willen pronken naar stilte, harmonie en ontroering, zonder sentimentaliteit.

Haar geliefde lijn is de horizon, maar ook lijnen uit de natuur en architectuur, met hun gelaagdheid en structuur zijn mooie 'voor-beelden'.

Het is een uitdaging om van eenvoudige huis-, tuin-, keuken en boerderij materialen iets te maken wat boven zichzelf uitstijgt en de naam kunst mag dragen.

Haar installaties zijn reacties op de ruimte waarin het werk zich bevindt.

Ze reageert op de kleur, structuur, sfeer, licht of de lijnen van de ruimte of de plek. Vaak maakt ze de installatie op de plek zelf.Het moet iets worden waar de plek als het ware om vraagt... Met haar werk brengt ze een ode aan de eenvoud en de kracht van de materie.


Hans Sas is sinds 1987 als professioneel fotograaf werkzaam op het Hogeland.

De eerste jaren was het agrarische leven zijn hoofdonderwerp. Veel van dit werk werd gepubliceerd in agrarische kranten en tijdschriften. Naast het agrarische werk maakte hij landschapsfoto’s, foto's van de Wadden, stillevens, portretten en dierenfoto's. Naast al deze onderwerpen heeft hij enkele jaren geleden zijn “out of focus” fotografie weer opgepakt.

De laatste foto’s uit deze serie zijn gemaakt bij de oude visafslag in Laaxum. Deze foto’s waren in 2017 in museum Belvédère te Heerenveen te bezichtigen.


In het kale stoere landschap van het Noorden worden vooral in de winter zachte patronen zichtbaar. Ans Schuiling bewondert de schoonheid van deze sporen in de tijd. Dagelijks beleeft ze de prachtige lege ruimte van het Middag-Humsterland. Door in haar werk gebruik te maken van verschillende materialen als ei-tempera, olieverf, bijenwas en batist op doek of paneel geeft ze uitdrukking aan deze fascinatie.
Comments


bottom of page