top of page

"HERGEBRUIK"

Harry Arling Kosmotroniks

Jehannes Hibma Monumentaal vormgever

Leerlingen van groep 7 en 8 van CBS De Triangel

Expositie van 20 oktober tot en met 15 december 2019

Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur


Harry Arlings - Groningen. Kosmotroniks website:www.kosmotroniks.com

In 1989 begon Harry met het bouwen van van Sceince Fiction achtige voertuigen. Later kregen ze hun eigen naam: Kosmotronniks.Het zijn ruimtelijke objecten ( voertuigen – dieren - soms gewoon objecten.) gemaakt uit afval material .


Als hij begint met het bouwen van een nieuwe Kosmotronik , weet hij niet wat het gaat worden. Tijdens het proces bepalen de aanwezige materialen het eind resultaat. Zo is elke Kosmotronik een uniek object, ontsproten aan de fantasie van Harry.


In 2015 heeft Harry deelgenomen aan de Biennale in Florence. Op 7 en 8 juni j.l.toonde hij zijn Kosmotroniks op de Internationale Art Fair in Tokyo en won de Tokyo International Art Award 2019 Sinds 2017 is Harry lid van Pulchri Studio Den Haag.


Jehannes Hibma –Wommels. Monumentaal vormgever. website: www.jehanneshibma.nl

Opleiding ABK Vredeman de Vries, Monumentale vormgeving .Beeldhouwlessen bij Hanna Visser, Leeuwarden. Beeldhouwopleiding bij Herma Bovenkerk in Koudum Masterclass tekenen en boetseren naar model bij Jon Gardella.

Ontwerper en monumentaal vormgever, woont en werkt in Wommels. Na zijn opleiding aan de kunstacademie Vredeman de Vries in Leeuwarden was hij jarenlang werkzaam als decorontwerper voor openluchtspelen en theater. Na deze periode gaat hij zich steeds meer toeleggen op het maken van beelden in steen, hout, staal, brons en verschillende, vaak onverwachte materialen. Zijn beelden zijn theatraal en vertellen een verhaal.

Vanaf 2012 valt hij op met zijn projecten van gestapelde eiertrays en weer later met objecten van staal en zeildoek bedoeld als bakens en windvanen in het landschap. Sinds 2012 beschikt hij over een ruim atelier op industrieterrein 'De Banen' in Wommels. Naast zijn werk als beeldhouwer geeft hij daar ook les in beeldhouwen en boetseren.

Коментарі


bottom of page