top of page

Expositie Kleur bekennen

5 maart t/m 16 april 2017


Linda van Huffelen – Schipborg

Glazen / Sculpturen - Objecten en Schalen .


Haar inspiratie komt vanuit een woord of emotie dat op natuurlijke wijze tot haar komt. Vervolgens zoekt ze naar de techniek om het beeld, dat haar voor ogen staat daadwerkelijk te realiseren. Glasfusie en Cross over. Dit houdt in dat Linda vaak moet zoeken naar nieuwe toepassingen in de technieken die ze gebruikt, om tot het gewenste resultaat te komen. De techniek van gelaagde sculpturen in gefused glas heeft ze bijvoorbeeld zelf ontwikkeld als cross over vanuit glasverlijming.


Kenmerken van haar wek zijn:

Vloeiende lijnen – kleurrijk - dimensie - vernieuwend.

Bij de ontwerpen is doorvallend licht belangrijk. Het is leuk om te spelen met reflecties en combinaties van verschillende soorten glas.

Heleen van der Tuin – Groningen


Schilderijen


Het werk van de Groningse kunstenares valt op door gebruik van heldere en stralend kleuren. Haar abstracte werken zijn echte kleurbronnen, waarbij het licht en donker vaak een bijzondere plaats inneemt.

Ook treffen we tekst in haar schilderijen aan. Al dan niet leesbaar voor de beschouwer. Het nodigt uit tot eigen invulling van wat men zelf ervaart en de indruk die het werk op de bezoeker maakt. Soms zijn in de abstracte werken kleine figuraties te zien, zoals bomen en gebouwen.

Ander werk van Heleen zijn haar zeefdrukken. Met strakke lijnen en felle kleuren laat ze in een serie zeefdrukken het typische vlakke en lege Groningse landschap zien. De dieptewerking en de kleur tegen kleurcontrasten zijn daarin belangrijk.Comments


bottom of page