top of page

4 x Klassieke Academie

van 29 april t/m 10 juni 2018


Keimpe van der Kooi, Rutger Hiemstra, Piet van der Hoef en Marco de Vente.

Keimpe van der Kooi

Keimpe van der Kooi (Amersfoort 1966) tekent en schildert, zoals zo velen in de beeldende kunst, al zijn hele leven. In Groningen begon hij voorzichtig met verschillende schildercursussen. Na goede ervaringen was de tijd rijp voor een kunstacademie. In 2005 is hij aangenomen aan de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen. Inmiddels is hij daar afgestudeerd. Inmiddels mag hij het vak 'kleur' geven aan de derdejaars van deze vakopleiding.Rutger Hiemstra

Rutger Hiemstra (1975) is een figuratieve schilder die zich met allerlei onderwerpen bezig houdt: landschappen, stillevens, soms portretten of bijvoorbeeld grootse wolkenluchten. Ook is Hiemstra vaak buiten te vinden om kleine 'plein-air'-schilderijtjes te maken. 'Een paar uur buiten werken en dan met een mooi schilderijtje thuiskomen, dat is werkelijk geweldig', aldus de schilder. In Nederland én in het buitenland zijn goede onderwerpen te vinden: zonlicht onder de Drentse eiken, sneeuw op een zandpad, Deense kliffen, Franse bossen of Engelse wandelpaden - inspiratie genoeg!


Piet van der Hoef

Piet van de Hoef (1949) woont en werkt in Almelo. Hier was hij 25 jaar werkzaam als huisarts. Daarna ging hij naar de Klassieke Academie in Groningen, waar hij na 5 jaar met de eerste lichting studenten afstudeerde. Sindsdien is hij fulltime als kunstschilder aan het werk. Prachtige stadsgezichten zijn in vele exposities te bewonderen.

Marco de Vente

In mijn werk ga ik uit van de zichtbare werkelijkheid, ik moet voor me zien wat ik schilder of teken. Ik hoef er niet ver voor weg, mijn woonomgeving geeft mij voldoende inspiratie. In vakanties ga ik graag naar Normandië waar ik en plein air schilder en teken. Rondom Utrecht kunt u mij ook schilderend en tekenend aantreffen. Buiten schilder ik op kleine panelen om snel te kunnen werken. Maar ook etsplaten bewerk ik buiten. Thuis wordt er dan nog wel heel wat bijgeschaafd.

Comments


bottom of page