Galerie in de stad Appingedam,
in een 17e eeuws pakhuis aan het Damsterdiep.

De Noordelijke Kunsthof
Blankenstein 2 - Appingedam

info@denoordelijkekunsthof.nl

 

Geopend
Vrijdag, zaterdag en zondag
14:00 - 17:00 uur

Nieuws

Galerie DNKA opent tijdelijke dependance

Tijdens de manifestatie “Terug naar het Begin” op 21 mei opent De Noordelijke Kunsthof een tijdelijke mobiele dependance. Op het plein tegenover de Noordelijke Kunsthof  staat die dag het mobiele atelier opgesteld van de Bierumer kunstenaars Manja Kindt en Jan Pieter van den Bos.
In het mobiele atelier vertonen zij onder meer kleurrijke en levendige animaties . Op de vloer van de wagen staan tientallen kraaien opgesteld die een rol vervullen in sommige animaties. Een paar klapstoeltjes en een tafeltje met informatie completeren de omgeving. Bezoekers hebben vrij toegang en kunnen hun eigen creativiteit spiegelen aan die van de kunstenaars.  

Met de expositie Atlantis in Galerie DNKA spelen Manja Kindt en Jan Pieter van den Bos in op de manifestatie “Terug naar het Begin” van de Stichting Oude Groninger Kerken op zaterdag 21 mei. De Stichting wil – net als Manja – het sociaal-cultureel erfgoed conserveren en zijn geschiedenis levend houden.
Eerbetoon aan een bestendig fundament, de vraag of dat fundament wel zo stevig zal zijn, moet de komende jaren blijken. Net als de vraag of de kerk zal overleven als fundament voor gelovigen. In ieder geval staan de gebouwen symbool voor vele eeuwen devotie die meer dan ooit wordt ondergraven door de impulsen van de moderne samenleving en wellicht de aanbidding van de Mammon.

Het kunstwerk is gemaakt vanuit het diepe besef, dat honderden jaren geleden mensen bij de kerken rond liepen op hetzelfde stukje aarde, hun geschiedenis is soms af te lezen aan de grafschriften. Ze hebben de kerk gebouwd, de stenen aangeraakt.
Sporen van eeuwen neergeslagen in muren met versteende graffiti in massieve architectuur, robuuste bouwlichamen als tekens in een weids land vaak van verre te herkennen.  Nu de geur, smaak en impressie van de plek bewaard als monument en verzegeld in 132 kleine flesjes.

Dit werk van Manja Kindt  is te zien tot en met 12 juni in Galerie DNKA (De Noordelijke Kunsthof) in Appingedam tijdens de expositie “Atlantis” die zij samen met haar partner Jan Pieter van den Bos heeft ingericht.


Kunstenaars geven toelichting bij expositie Windweefsel

Op zondag 1 maart as. 14.00 uur geven de drie in Galerie DNKA exposerende kunstenaars, een uitgebreide toelichting bij de door hen tentoongestelde kunstwerken.

Lees meer: Kunstenaars geven toelichting

Van twee culturen...

Van twee culturen geknipt uit de krant...

Knipsel uit de Trouw

Een bijzondere expositie geeft bijzondere media aandacht.

Coming up soon...!

 

Nieuwe huisstijl & website!

Galerie de Noordelijke Kunsthof heeft haar huisstijl in 2013 een metamorfose laten ondergaan. In een half jaar tijd zijn alle verouderde elementen vervangen door een fris, eenvoudig en hedendaags ontwerp.

Lees meer: Nieuwe huisstijl & website!

Copyright 2013 - Stichting De Noordelijke Kunsthof - Appingedam