Galerie in een 17e eeuws pakhuis aan het Damsterdiep.

Blankenstein 2 - Appingedam

info@denoordelijkekunsthof.nl

Bankrekening:

NL68 SNSB 0900 0111 06 

Stichting De Noordelijke Kunsthof Appingedam

Geopend
Vrijdag, zaterdag en zondag
14:00 - 17:00 uur

Komende expositie

EXPOSITIE

EEN ANDER GELUID EN BEELD VAN EEMSDELTA

 

 16 juni tot en met zondag  zondag 25 juni 2023

Het Geluid van Eemsdelta

De aanleiding voor deze expositie is te vinden in 2022, dit jaar heeft gemeente Eemsdelta een uniek geluid gekregen: het geluid van het één worden van de gemeente Eemsdelta in het muziekstuk Het Geluid van Eemsdelta. Inwoners van gemeente Eemsdelta hebben hiervoor geluiden aangeleverd die zij kenmerkend vinden voor en associëren met Eemsdelta, zoals de wind, de kerkklokken, de rust en de scheepshoorn. Elke kern in Eemsdelta is vertegenwoordigd met zijn eigen geluid.  
Loppersum's Harmonie geeft op beide zaterdagen in de Noordelijke Kunsthof uitvoering aan hun versie van Het Geluid van Eemsdelta.

 

Het Beeld van Eemsdelta
Nieuwsgierig als wij zijn naar Eemsdelta door de ogen van onze jeugd hebben we twee talentontwikkelingsactiviteiten uitgezet. Er zijn ongeveer 50 kinderen samen met kunstenaar Paula Biemans bezig geweest met live tekenen op het Het Geluid van Eemsdelta. De basisscholen in Loppersum hebben hieraan meegedaan. En fotograaf Janna Bathoorn is op pad geweest met verschillende groepjes jongeren in verschillende kernen om beelden van Eemsdelta te verzamelen.


Het is een unieke expositie van jong talent – een podium voor nieuwe perspectieven gecombineerd met live-muziek, films en beelden. Maar ook de eerste vertoning van de kunstfilm Het Geluid, gemaakt door de kunststudenten Frederique Keijsers en Timon Drost. Kom kijken en laat je verrassen. Zaterdag 17 juni is de expositie overigens alleen geopend voor genodigden.

Het project Een ander Geluid en Beeld van Eemsdelta is een samenwerking tussen Noordelijke Kunsthof, Loppersum's Harmonie, fotograaf Janna Bathoorn, Atelliers Bierum, JongGOUD en Via IVAK.

 

 

Copyright 2019 - Stichting De Noordelijke Kunsthof - Appingedam