Galerie in de stad Appingedam,
in een 17e eeuws pakhuis aan het Damsterdiep.

De Noordelijke Kunsthof
Blankenstein 2 - Appingedam

info@denoordelijkekunsthof.nl

 

Geopend
Vrijdag, zaterdag en zondag
14:00 - 17:00 uur

Nu in de Kunsthof...

De gaande en komende man

Maarten Burggraaff - Beeldhouwwerken
Iwan Poucki - Schilderijen

21 janauri t/m 4 maart 2018

Eind 2016 heeft Maarten Burggraaff als voorzitter afscheid genomen van de Noordelijke Kunsthof. Bij zijn afscheid memoreerde Maarten dat een expositie van zijn werk in de Kunsthof zeker gewaardeerd wordt. Maarten is dan al 20 jaar actief als beeldhouwer en maakt zeer verdienstelijk werk.

De opvolgende voorzitter Iwan Poucki is ook kunstzinnig actief, als kunstschilder.

Het bestuur van de Kunsthof heeft beide mannen gevraagd om een gezamelijke exopositie in te richten, onder de naam: De gaande en de komende man....


Maarten Burggraaff

Maarten Burggraaff is in 1997 met beeldhouwen begonnen met voornamelijk natuursteen, maar ook in brons en hout. De laatste jaren is het maken van beelden van baksteen een succesvolle aanvulling.

Een belangrijke inspiratie bij zijn werk is het menselijk – meest vrouwelijk - lichaam in al zijn onderdelen en vormen. Bij steen is het een uitdaging om het te laten lijken alsof het materiaal zacht en kneedbaar is. Na het hakken en polijsten kan het dan een gewenste - of een onverwachte - emotie uitdrukken, die soms meer abstract dan figuratief is.

Maarten laat meestal een deel van de steen onbewerkt. “Naast vorm en eigenschappen van steen is de ontstaansgeschiedenis altijd fascinerend en dwingt de steen mij haar met respect te bewerken. De zichtbare aders, lagen kleuren, kristallen en fossielen leggen die geschiedenis bloot.”

Het liefst werkt hij buiten, achter hun eeuwenoude boerderij op een huiswierde in Eenum. In de parkachtige beeldentuin De Gerichtshof komen veel beelden goed tot hun recht tussen de bloeiende borders en de meer dan 40 verschillende bomen en struiken.

Zie ook www.steenbeeld.nl

burggraaff 615


Iwan Poucki

“Ik schilder graag realistisch omdat ik mooie beelden wil vastleggen, het liefst uit mijn eigen omgeving. Daarentegen trekt het me meer en meer aan om ook abstract te gaan werken, waarbij de juiste verhoudingen ondergeschikt worden. Experimenteren met verschillende technieken zoals acryl, aquarel en pastel heeft te maken met mijn verschillende inspiraties en mijn nieuwsgierigheid naar het resultaat.“

poucki 615

Copyright 2013 - Stichting De Noordelijke Kunsthof - Appingedam