Galerie in de stad Appingedam,
in een 17e eeuws pakhuis aan het Damsterdiep.

De Noordelijke Kunsthof
Blankenstein 2 - Appingedam

info@denoordelijkekunsthof.nl

 

Geopend
Vrijdag, zaterdag en zondag
14:00 - 17:00 uur

Nu in de Kunsthof...

MIDDAGCONCERT

Zondag 16 december - 15.00 uur - middagconcert

in De Kunsthof. (Zaal open vanaf 14.30 uur).

Robert Jan van der Feen, fluitist, en Bianca Holst, stadsdichter van Oldambt en musisch kunstenaar (sound artist) verzorgen samen het middagconcert. Poëzie en muziek (zowel oude muziek als moderne, elektronische muziek) zullen met elkaar vervlochten worden. Bianca brengt een eigen compositie, Robert Jan speelt enkele stukken voor fluitsolo (de Serene van Ton Bruynel, naast een sarabande van Bach). Samen verzorgen ze een improvisatie. Thema is hoe klank en taal voortkomen uit stilte en adem. Dat wordt bijzonder.

 

Opgave vooraf per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrij entree; vrijwillige bijdrage wordt warm gewaardeerd.

 

"Lijn in Licht"

ZONDAG 16 DECEMBER: laatste dag om expositie te bezoeken; alleen toegangelijk voor concertbezoekers

 

4 november  t/m 16 december 2018

Wianda Keizer -  beelden

Hans Sas        -  fotografie

Ans Schuiling  -  schilderijen

 PC 4 1WEB2   PC 6 6WEB

Het ruimtelijke werk van Wianda Keizer ontstaat door het rangschikken, ordenen en herhalen van verschillende materialen. Het worden schijnbaar rustige en sobere beelden met een sfeer van poëzie, maar dan zonder woorden.
Het is een zoeken naar vorm en lijn, naar schoonheid, zonder te willen pronken naar stilte, harmonie en ontroering, zonder sentimentaliteit.
Haar geliefde lijn is de horizon, maar ook lijnen uit de natuur en architectuur, met hun gelaagdheid en structuur zijn mooie 'voor-beelden'.
Het is een uitdaging om van eenvoudige huis-, tuin-, keuken en boerderij materialen iets te maken wat boven zichzelf uitstijgt en de naam kunst mag dragen.
Haar installaties zijn reacties op de ruimte waarin het werk zich bevindt
Ze
 reageert op de kleur, structuur, sfeer, licht of de lijnen van de ruimte of de plek. Vaak maakt ze de installatie op de plek zelf. Het moet iets worden waar de plek als het ware om vraagt... Met haar werk brengt ze een ode aan de eenvoud en de kracht van de materie.

 

Hans Sas is sinds 1987 als professioneel fotograaf werkzaam op het Hogeland.
De eerste jaren was het agrarische leven zijn hoofdonderwerp. Veel van dit werk werd gepubliceerd in agrarische kranten en tijdschriften. Naast het agrarische werk maakte hij landschapsfoto’s, foto's van de Wadden, stillevens, portretten en dierenfoto's. Naast al deze onderwerpen heeft hij enkele jaren geleden zijn “out of focus” fotografie weer opgepakt.
De laatste foto’s uit deze serie zijn gemaakt bij de oude visafslag in Laaxum. Deze foto’s waren in  2017 in museum Belvédère te Heerenveen te bezichtigen.

    

In het kale stoere landschap van het Noorden worden vooral in de winter zachte patronen zichtbaar. Ans Schuiling bewondert de schoonheid van deze sporen in de tijd. Dagelijks beleeft ze de prachtige lege ruimte van het Middag-Humsterland. Door in haar werk gebruik te maken van verschillende materialen als ei-tempera, olieverf, bijenwas en batist op doek of paneel geeft ze uitdrukking aan deze fascinatie. 


Copyright 2013 - Stichting De Noordelijke Kunsthof - Appingedam